Gevelprof - Uw groothandel in gevelwerken

   
Betaalmethoden

Nieuws


                                                                                                                                                                                         


GEVELPROF VERHUUR.

Wij zijn behoorlijk aan het uitbreiden met ons verhuur-assortiment. Op dit moment verhuren wij al rolsteigers, professionele hogedrukreinigers, stofzuigers, schrob-zuigmachines, compressoren, persluchtgereedschappen, enz.. 
Aangezien wij achterin ons grote magazijn een grote insteekhaven die rechtstreeks op de oude rijn uitkomt hebben van ongeveer 300m2, hebben wij besloten om ook vanaf Maart 2021 luxe sloepen te gaan verhuren. Inmiddels zijn er in samenwerking met Nauta Maritiem en Lowland sloepen al 6 nieuwe sloepen aangeschaft om vanaf eind Maart 2021 te kunnen verhuren onder de naam sloepenverhuur Zoeterwoude. Deze nieuwe sloepen voor 6-8 personen zijn straks te huur voor een dag van 9:30 tot 17:00 ( andere tijden in overleg ) tussen de € 240 en € 280,- inclusief BTW. Voor diegene die graag als 1 van de eerste een nieuwe sloep willen huren, kan je alvast een mail sturen voor extra informatie naar sloepenverhuurzoeterwoude@gevelprof.nl .
 Schapendonk & Verharen B.V.

De relatie van Schapendonk & Verharen B.V. en Thor Helical Benelux is eigenlijk begonnen bij een van onze dealers. Gevelprof deed al lange tijd zaken met Schapendonk & Verharen en hebben tot de dag goed contact met elkaar.

 
Wanneer Gevelprof een dealerschap verkreeg bij Thor Helical B.V. dachten zij dat de mannen uit Den Bosch een uitstekende partner waren om zaken mee te doen met deze nieuwe lijn aan producten. Zo gezegd zo gedaan. 

We zijn onlangs langs geweest bij een van de projecten waar Schapendonk & Verharen druk bezig zijn met scheurherstel, lateiherstel, nieuw voegwerk en impregneren. Dit alles gebeurd op de Treurenburg in 's-Hertogenbosch. 

Wij hopen dat we nog vele jaren plezierig samen kunnen werken.
 
Op naar het volgende project!

 
-------------------------------------------------------------------Impregneren, wat is dit nou eigenlijk?


                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Wat is impregneren nou precies?


Impregneren, wat is dit nu eigenlijk? De Dikke van Dale schrijft hierover het volgende: iets met een chemische stof doordrenken om het waterdicht, onbrandbaar enz. te maken.             
 
Nu komen we met deze informatie al een stuk verder, echter weten we nog niet wat nu de werkzame stoffen zijn, hoe het aangebracht moet worden en wanneer het nodig is om iets nu te impregneren.
 
Hydrofoberen/Impregneren kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om uw gevel vuil- en waterafstotend te maken, maar wel damp open. Aan de andere kant kan je ook je gordijnen impregneren voor brandveiligheid. De mogelijkheden zijn dus zeer breed en het woord impregneren kan dan ook voor diverse applicaties gelden. In dit blog artikel zullen we ons voornamelijk focussen op het hydrofoberen/impregneren van gevels.
 
Je kan je afvragen "er zijn zoveel verschillende soorten impregneermiddelen maar ook in prijs klasse. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?
 
 Het verschil tussen impregneermiddelen zit hem vaak in twee dingen.
1.Het eerste verschil zit hem of het een water gedragen of oplosmiddel houdend product is. Hier zullen we wat dieper op ingaan. Daarnaast hebben we ook nog de crèmes, die we ook zullen toelichten.       
2.Het tweede verschil is de werkzame stof die in het impregneermiddel zit. Het werkzamestofgehalte bepaalt namelijk de kwaliteit van het impregneermiddel.

 

Watergedragen, oplosmiddelhoudende of crèmes impregneermiddelen

  

Watergedragen hydrofrobeer/impregneer middelen

Watergedragen impregneermiddelen kunt u gebruiken wanneer u voor het eerst uw gevel gaat impregneren. In vele technische merkbladen van diverse fabrikanten wordt de toepassing uitgelegd als volgt:
 
"Voor het hydrofoberend impregneren van poreuze, minerale ondergronden, zoals kalkzandsteen, natuursteen, baksteenmetselwerk, pleisterlagen en beton. Ook geschikt voor het hydrofoberend behandelen van minerale verven."
 
Het voordeel van watergedragen impregneer middelen is dat het over het algemeen een minder agressieve werking heeft dan de oplosmiddelhoudende en de crèmes.
 

Oplosmiddelhoudende impregneermiddelen

In tegenstelling tot de watergedragen impregneermiddelen kunt u de oplosmiddelhoudende varianten wel gebruiken op gevels die al eerder zijn behandeld. Mocht uw gevel nog niet zijn geïmpregneerd dan kan het ook als eerste laag gebruikt worden. Het voordeel is dus dat de oplosmiddelhoudende vaker gebruikt kunnen worden dan water gedragen. Door het lage moleculaire gewicht van de oplosmiddelhoudende impregneermiddelen heeft het een sterk indringvermogen in de ondergrond.  Hieronder is wederom beschreven hoe oplosmiddelhoudende impregneermiddelen worden omschreven in technische merkbladen:
 
"Voor het impregneren van poreuze ondergronden, gebakken steen, kalkzandsteen, pleisterwerk en gasbeton."
 
Je ziet dus dat de werking vrijwel hetzelfde is voor zowel de oplosmiddelhoudende als de watergedragen. Het grote verschil zit dus in eventuele latere lagen wanneer het al een keer is geïmpregneerd.
 

Crèmes

En als laatst hebben we dan ook nog de crèmes waar je mee kan impregneren. Voor degene die het graag zelf willen impregneren is de crème de meest veilige manier. Je hoeft je ramen en kozijnen niet af te plakken, en als je wat morst kan je het direct weg halen met een doekje. Dit in tegenstelling tot de oplosmiddelhoudende en watergedragen middelen werkt het vrij simpel.
Ook is de garantie op de meeste crèmes 15 jaar waar bij de andere middelen een garantie van gemiddeld 10 jaar geldt.
 
 
Tip #1: Belangrijk is dat de gevel “goed” gesloten moet zijn, dus geen stukken voegwerk die ontbreken of gaatjes in het voegwerk die een gevel “open/poreus” maken. De hydrofrobeer/impregneer materialen hebben geen kier of gat overbruggende capaciteiten.
 
Tip #2: Voor het beschermen van uw ramen/kozijnen kunt u ook impregneerprotector gebruiken. Dit product zorgt ervoor dat uw ramen en kozijnen beschermt worden tegen het aangebrachte impregneermiddel. U kunt dit product zonder te verdunnen op uw ramen aanbrengen met een spons. Na het impregneren kunt u het er nogmaals met een vochtige spons weer af halen.
 

-------------------------------------------------------------------

  Wij zijn met Gevelprof B.V. zakenvriend geworden van het KWF Kanker Bestrijdings fonds en doneren iedere maand een vast bedrag inclusief een percentage van de omzet.
LET OP !!  Impregneermiddelenspecialist.nl is door omstandigheden geen onderdeel meer van Gevelprof BV, dit houdt in dat wij geen enkele verantwoordelijkheid meer nemen over de producten die aangeboden worden via deze website, en daar ook niet meer garant voor kunnen staan, aangezien deze producten niet meer ( vanaf 1 Mei 2020 ) bij ons vandaan komen. Mocht u als zakelijke partner interesse hebben in onze bewezen kwaliteits-producten, kunt u een mail sturen naar info@gevelprof.nl om u als zakelijke klant in te schrijven. U kunt ten alle tijden terecht bij onze geheel ingrichte webwinkel www.renovatiecenter.nl


 

 
Terug